Contracten muteren

In het menu Applicatiebeheer/ Contractbeheer / Muteren heb je de mogelijkheid om contracten te muteren. Dat wilt zeggen dat je de contracteigenaar kunt wijzigen en openstaande acties kunt overzetten naar een nieuwe eigenaar. Daarnaast kun je voor meerdere contracten tegelijkertijd groepen, of individuele medewerkers als contract betrokkene koppelen.

Contracteigenaar muteren

Om contracten te voorzien van een nieuwe eigenaar moet je eerst de gewenste contracten selecteren. Dit doe je door te klikken in het vakje voor de contracten. Door vervolgens op de knop ‘Muteren’ te klikken bovenaan het overzicht, kun je de contracteigenaar van één of meerdere contracten wijzigen.

Openstaande acties met betrekking tot de geselecteerde contracten kunnen direct worden overgezet naar de nieuwe eigenaar, mits dit geselecteerd is bij het muteren. Je kunt per actie aangeven of deze wel of niet moet worden overgezet naar de nieuwe eigenaar. Mocht een contract een openstaande actie hebben, die je niet hebt geselecteerd om over te zetten, dan blijft deze actie openstaan bij de ‘oude’ contracteigenaar.

Groepen koppelen

In het menu-onderdeel 'Muteren' kun je ook een groep in één keer koppelen aan meerdere contracten. Door groepen aan een contract te koppelen, kunnen de medewerkers die in de groep zitten het contract inzien in het Archief en notificaties ontvangen betreft wijzigingen in het contract. Klik op de knop ‘Groepen koppelen’ bovenaan het overzicht als je een groep aan contracten wilt koppelen.

Je selecteert de groep die je wilt koppelen en op de volgende pagina kun je de contracten die je aan de geselecteerde groep wilt koppelen aanvinken door het vakje voor de contracten aan te klikken.
Na het opslaan kunnen de medewerkers die gekoppeld zijn aan de groep gelijk de geselecteerde contracten terugvinden in het archief.

In het menu-onderdeel 'Groepen' kun je zien welke medewerkers behoren tot de groep. In dit menu-onderdeel kun je ook nieuwe groepen aanmaken en bestaande groepen bewerken. In het volgende artikel vind je hier meer informatie over: Groepen toevoegen en bewerken

Betrokkenen koppelen

In plaats van een groep medewerkers, kun je ook individuele medewerkers aan een contract koppelen. Door medewerkers aan een contract te koppelen, kunnen zij het contract inzien in het Archief en notificaties ontvangen betreft wijzigingen in het contract.  Klik op de knop ‘Betrokkenen koppelen’ bovenaan het overzicht als je medewerkers aan contracten wilt koppelen.

Kies vervolgens de gewenste medewerker en selecteer de contracten aan welke de medewerker gekoppeld moet worden. Na het opslaan kan de gekoppelde medewerker gelijk de geselecteerde contracten terugvinden in zijn/haar archief.