Van de aanvraag van een bunq account tot beheer van passen in de Spend Cloud

Van de aanvraag van een bunq account tot beheer van passen in de Spend Cloud

In dit artikel vind je de nodige verwijzingen naar alle informatie die je nodig hebt om een bunq account te openen. In het kort doorloop je de volgende stappen:

1. Een bunq account aanvragen
Via de bunq app kun je een bunq account aanvragen. Dit bunq account heb je straks nodig om één of meerdere zakelijke bankrekeningen te openen en om verbinding te maken met jouw Spend Cloud. In dit artikel ‘Hoe open ik een bunq rekening en koppel deze aan de Spend Cloud’ wordt uitgelegd welke stappen je dient te doorlopen om een bunq account aan te vragen. Om een verbinding te maken tussen bunq en de Spend Cloud heeft u een API key nodig. Een API key is een sleutel die bunq en de Spend Cloud op een veilige manier aan elkaar koppelt. In de handleiding staat ook uitgelegd hoe je de API key na het aanvragen van jouw bunq bankrekening terug kunt vinden in de app van bunq.  Stem het openen van een bunq account en het moment van aanvragen van uw API key samen met jouw ProActive consultant af. De API key moet binnen 4 uur na het aanmaken in de Spend Cloud ingevoerd worden.

2. Beheer bunq passen en pasboeken in de Spend Cloud
Wanneer jeeen bunq account heeft aangevraagd kan de API key door jouw ProActive consultant ingesteld worden in jouw Spend Cloud omgeving. Afhankelijk van de gemaakte afspraken zal jouw consultant een gedeelte van de Spend Cloud inrichting verzorgen of kun je direct zelf aan de slag met het aanvragen van de passen en het beheren van de pasboeken. Alle artikelen over het beheren van boeken en passen kun je hier terugvinden.

3. Bekijk de boekingsgang van bunq naar jouw financieel pakket
Om te zorgen dat alle boekingen vanuit de Spend Cloud correct in jouw financieel pakket terecht komen dien je de juiste dagboeken en tegenrekeningen aan te leveren. Je kunt terug lezen in de handleiding in de bijlage welke informatie wij van jounodig hebben en welke boekingsgang gebruikt wordt.