Een bunq pas activeren en koppelen aan een pasboek

Na het aanvragen van een bunq pas, ontvang je binnen twee weken een brief met de aangevraagde pas.

Als in jouw omgeving Spend Cloud Cards worden gebruikt in plaats van bunq-passen, lees dan hier meer over het activeren van deze passen.

De pas activeren

Een pas kun je activeren in Pasbeheer dat te vinden is via Applicatiebeheer / Kas & Pas / Pasbeheer. Als een Kas & Pas-medewerker al de juiste rechten heeft, kan diegene de pas ook zelf activeren via Kas&Pas / Passen.

Klik eerst op de synchroniseer-knop bovenin het pasbeheer. De aangevraagde pas verschijnt onderin de lijst met passen, die je herkent aan het envelopje-icoon. Door achteraan de regel van de pas die je wilt activeren op de drie puntjes te klikken, verschijnen er een aantal opties. Tussen deze opties staat ‘Activeer pas’.

Controleer of het pasnummer van de pas overeenkomt met de pas die je wilt activeren en klik op ‘Activeer pas’.

In het overzicht is de status van de geactiveerde pas nu aangepast naar ‘Te koppelen’. Daarnaast is de pas door het systeem herkend als een Maestro- of Mastercard en heeft de regel een Mastercard icoontje gekregen als het een Mastercard betreft.

Vervolgens kun je nog een pincode instellen voor de pas. Dit kan de gebruiker van een pas ook zelf doen, mits diegene daarvoor de juiste rechten heeft.

Een pas aan een pasboek koppelen

Om de uitgaven die met de pas zijn gedaan te kunnen verantwoorden in de Spend Cloud moet een pasboek aangemaakt worden. Dit pasboek moet gekoppeld worden aan de bijbehorende pas. In het menuonderdeel  ‘Applicatiebeheer / Kas&Pas / Boeken’, kun je een pasboek toevoegen of de pas koppelen aan een bestaand pasboek.

Nieuw pasboek
Door boven het overzicht op ‘Toevoegen’ te klikken, kun je een nieuw pasboek aanmaken. Na het aanmaken van een naam en het kiezen van de juiste administratie en organisatorische eenheid, kies je bij het ‘Soort boek’ voor ‘Pasboek’ en voor het ‘Merk Pas’ kies je ‘Bunq’. De velden worden nu iets aangepast. Bij ‘Pas’ kun je nu de zojuist geactiveerde pas selecteren. Als je de rest van de verplichte velden hebt ingevuld, klik je bovenaan op ‘Opslaan’.  Meer informatie over het toevoegen van een nieuw pasboek, vind je hier

Bestaand pasboek
Je kunt een pas ook koppelen aan een bestaand pasboek. Dit doe je door te navigeren naar Apllicatiebeheer / Kas & Pas / Boeken en het betreffende pasboek te bewerken door op het potloodje te klikken. Bij 'Pas' selecteer je de pas die je aan het pasboek wilt koppelen. Let op: je ziet hier alleen geactiveerde passen. Je kunt ook meerdere passen koppelen aan één pasboek. Pas eventueel nog andere gegevens aan en klik bovenaan op ‘Opslaan’.

Na het koppelen van de pas aan een boek kun je medewerkers de juiste rollen geven en het pasboek opladen