Wat kan ik als beheerder doen als het een collega niet lukt om in te loggen?

Wat kan ik als beheerder doen als het een collega niet lukt om in te loggen?

Het kan zijn dat een gebruiker ergens tegenaan loopt met inloggen en zich bij jou meldt. In dit artikel delen we wat je dan als applicatiebeheerder kunt doen.

Afhankelijk van de keuze van jouw organisatie kan de gebruiker op twee manieren inloggen:

1. via Single Sign-On. De gebruiker hoeft dan geen gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
2. door het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord op de inlogpagina van de Spend Cloud.

Voor hulp bij inloggen met de app, kan je naar beneden scrollen binnen dit artikel.

Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord

Als het een gebruiker niet lukt om in te loggen met diens gebruikersnaam en wachtwoord, dan adviseren we je de volgende punten te controleren.

De juiste Spend Cloud-omgeving
Wordt er ingelogd in de juiste Spend Cloud-omgeving? Om bij het inlogscherm te komen, typ je organisatienaam.spend.cloud. Hierbij dient de organisatienaam uiteraard jullie eigen unieke omgevingsnaam te zijn. Wanneer de gebruiker de Spend Cloud op Google heeft opgezocht, is deze bij de verkeerde URL terecht gekomen en kan er niet worden ingelogd. Er zal ook geen e-mail worden verzonden wanneer er op 'Ik weet mijn wachtwoord niet' wordt geklikt.

Nieuw wachtwoord opvragen
- zie ook hiervoor het hierboven genoemde punt.
- wordt een nieuw wachtwoord door de gebruiker opgevraagd op het e-mailadres die geregistreerd staat bij zijn/haar account in de Spend Cloud?
- is de e-mail in de SPAM-box beland?

Geblokkeerde gebruikers
Lukt het de gebruiker nog niet om in te loggen? Kijk als beheerder dan in de Spend Cloud bij Applicatiebeheer/Organisatie/Medewerkers. Bovenin zie je een knop 'Geblokkeerde medewerkers'. Je kunt als beheerder de medewerker hier de-blokkeren.  De blokkade van een medewerker wordt tevens automatisch na 15 minuten opgeheven. De naam van de medewerker verdwijnt daarmee ook automatisch onder de knop 'Geblokkeerde medewerkers'. Probeert de medewerker bij een volgende inlogpoging wederom met verkeerde inloggegevens in te loggen, wordt deze direct weer voor 15 minuten geblokkeerd.

In het Logboek kun je zien waarom een medewerker is geblokkeerd.

Wanneer de bovenstaande stappen zijn nagelopen en er kan nog niet worden ingelogd, meld dit dan bij onze Support-afdeling.

Inloggen middels Single Sign On (SSO)

Wanneer er naar de Spend Cloud wordt genavigeerd, er beroep wordt gedaan op jullie server. In jullie Active Directory wordt gekeken of de inloggegevens overeen komen. Het gaat er hierbij om dat de inloggegevens zoals deze bij de gebruiker in de Spend Cloud zijn geregistreerd, overeenkomen met die in de Active Directory. We adviseren dit, eventueel in overleg met de IT-afdeling, na te kijken. Is dit gecontroleerd, maar er blijft zich een probleem voordoen? Neem dan contact op met onze Support-afdeling

SSO heeft een aantal technische aspecten waarover de ICT-afdeling binnen jullie organisatie naar alle waarschijnlijkheid meer weet. We vragen bij mislukte inlogpogingen eerst met de eigen ICT-afdeling te overleggen, alvorens met onze Support-afdeling contact op te nemen. Meer informatie over het gebruik van SSO vind je hier

Inloggen in de app

Wanneer het een gebruiker niet lukt om in te loggen in de Spend Cloud-app, vragen we je de gebruiker te adviseren dit artikel eerst goed door te nemen. In vrijwel alle gevallen zien we dat het inloggen niet lukt omdat één van de stappen in desbetreffend artikel niet goed wordt uitgevoerd. Als de medewerker er zelf niet uitkomt, vragen we applicatiebeheerders de stappen samen met de gebruiker uit te voeren, alvorens contact op te nemen met de Support-afdeling.

In de kennisbank kan eventueel ook handmatig gezocht worden op 'inloggen in de app', waarna de gebruiker alle relevante artikelen wordt getoond.

Controleer eventueel met de medewerker of deze de juiste omgevingsnaam gebruikt. Ook adviseren we eerst te (laten) te controleren of er in de Play Store (op Android-telefoons en Android tablets) of in de Apple store (op iPhones en iPads) een update van onze app klaar staat.