Basisaanlevering zelfstandig inrichten

In ons standaard Excel aanleversjabloon staat de informatie die over jouw organisatie ingevuld dient te worden, zodat je consultant de Spend Cloud kan inrichten.

Als alternatief is het mogelijk om eerder toegang te krijgen tot je eigen Spend Cloud en direct zelf de basisinrichting te doen, dat scheelt gegevens in ons aanleversjabloon zetten en zo leer je ook direct omgaan met het systeem. Nadat je toegang hebt gekregen tot de Spend Cloud kun je via het menu aan de rechterkant naar het Applicatiebeheer navigeren en de benodigde gegevens zelfstandig uploaden.

Benodigde gegevens per module:

In plaats van de gegevens in het Excel aanleversjabloon te zetten (zoals in de bovenstaande linkjes beschreven), kun je deze ook zelf uploaden door in te loggen op je eigen Spend Cloud omgeving. Per menuonderdeel is er een importeer knop. Zoals bijvoorbeeld in onderstaand menu 'Medewerkers':

In het betreffende import menu kun je vervolgens op 'Veldindeling tonen' klikken om te bekijken welk formaat en welke kolomindeling er in het bestand gehanteerd moet worden.

Wanneer er in combinatie met het financiële pakket gewerkt wordt met een automatische koppeling (webservice/API), dan kan het zijn dat je voor de financiële gegevens geen CSV importdefinitie hoeft te gebruiken maar direct de gegevens uit het financiële pakket kunt ophalen. Hou er hierbij wel rekening mee dat de koppeling met het financiële pakket dan eerst gerealiseerd dient te zijn (vaak in samenwerking met je consultant).

LET OP: voor het menu 'Structuur' is geen importeer knop beschikbaar. Wanneer het handmatig toevoegen van de structuur erg veel werk gaat kosten kun je een CSV bestand aanleveren bij je consultant met de gewenste structuur. Hanteer hierbij het onderstaande formaat:

Geschikte gegevens om te importeren:
Kostendragers (optioneel)
Vrije velden (optioneel)
Relaties/Crediteuren (niet voor alle modules van toepassing)
Betalingscondities (niet voor alle modules van toepassing)

Alleen voor de module Inkoop:

Alleen voor de module Kas & Pas:

Voor overige menuonderdelen kun je de gegevens handmatig toevoegen of overleg met je consultant als het teveel waarden zijn.